Danny de Munk werd op 12 jarige leeftijd gekozen na de vele audities voor de nieuwe film Ciske de Rat. Om de rol van Ciske Vrijmoeth (Ciske de Rat) te spelen.
In maart 2013 komt het langverwachte jubileum album uit, getiteld ‘Mijn Levenslied’. Met dit album wil Danny de Munk terug naar zijn roots: het levenslied. De combinatie van de tekst en blues op dit album vormen een muzikale weerspiegeling van Danny’s leven en gevoel anno 2013. Dit is wie hij is en zo staat hij in het leven. Het jochie van de straat, een leven met een lach en een traan en vooral : recht uit het hart !
Danny de Munk werd op 12 jarige leeftijd gekozen na de vele audities voor de nieuwe film Ciske de Rat. Om de rol van Ciske Vrijmoeth (Ciske de Rat) te spelen.
Dick van der Velde was de allereerste, in de versie van Ciske de Rat die in 1955 uitkwam. Hij gaf voor de camera gestalte aan het straatschoffie Ciske de Rat. In 1982 vond producent Wim Verstappen het tijd om te beginnen aan een nieuwe versie van dit jaren vijftig-speelfilmsucces. Dus moest er ook een nieuwe Ciske komen. Een jonge knaap die het publiek van groot tot klein voor zich zou weten te winnen. Verstappen stapte naar Prive en liet het weekblad een advertentie plaatsen waarin nieuwe Ciskes werden gevraagd zich aan te melden. Het resultaat bestond uit een stapel van drie-en-een-half duizend aanmeldingen. Regisseur Guido Pieters selecteerde uit dit aanbod zo’n duizend jonge sterren in spe, die werden uitgenodigd om naar het Amsterdamse hotel Krasnapolsky te komen.
Het werd de meest massale auditie ooit. Het werd zo druk en warm dat diverse aspirant-Ciskes flauwvielen. Alle jongetjes hun screentest afleggen voor een videocamera. Sommigen declameerden een tekst, anderen zongen een liedje of improviseerden een stukje. Producent en regisseur waren onder de indruk van de originaliteit van de vaak veelbelovende kereltjes, die in de camera keken met een blik van: ‘Hier ben ik!’ Ze hadden tien dagen uitgetrokken om alle videobanden te bekijken. Uit de duizend kandidaten werden twintig Ciskes gekozen voor de shortlist, en ook selecteerden de filmmakers de 40 klasgenoten van Ciske. Het zou nog een paar weken duren tot de nieuwe Ciske de Rat werd voorgesteld aan het publiek, en als we vanuit het verleden even naar de toekomst kijken, dan weten we dat Danny de Munk Ciske zou worden. De opnames vonden plaats in 1983 en beleefde een Koninklijke premiere in het Tuschinski theater Amsterdam.
De film draaide vanaf maart 1984 in de bioscopen en werd een van de grootste successen uit de Nederlandse film geschiedenis. De door Danny gezongen titelsong ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ (geschreven door Karin Loomans en Herman van Veen) werd een nummer 1-hit in Nederland en was de best verkochte single van 1984 Danny de Munk ging na de film de studio in en nam daar in de loop der jaren diversen albums en singles op. Die hem beloonde met goud en platina. Danny de Munk ‘Danny de Munk’ 1985, Danny de Munk ’n jaar later’ 1987, Danny de Munk ‘Geen wereld zonder jou’ 1988, Danny de Munk ‘Vrienden voor het leven’ 1991 En uit 1995 een Engelstalig album ‘Danny’.
Een grote omslag in de carriere van Danny kwam door de rol van Marius in de musical Les Miserables in 1991.Danny speelde Marius dermate overtuigend, de start van een nieuwe carriere als musicalacteur was begonnen. Danny schitterde in diverse hoofdrollen in meer dan 12 Nederlandse musical producties.
In 1997 trouwde Danny met zijn Jenny en ze hebben 2 kinderen, Bo en Davy. In dit jaar ging ook de film van All Stars in premiere. Danny speelde hier in de rol van Bram. All Stars 1 was een groot succes. In het jaar 2004/2005 stond Danny in de Nederlandse theaters met zijn eigen theaterconcert ‘De Munk Live’. In 2007 vierde Danny zijn 25-jarig jubileum als artiest in een uitverkocht Ahoy. Tijdens dit concert zong Danny met zijn vader Joop samen een Duo de Munk medley. De opa en oma van Danny vormden samen ‘Duo de Munk’ in 1955. Met een optreden eindigde zij op een derde plaats in een zangwedstrijd om de ‘beste stem van de Jordaan’ Johnny Jordaan en Tante Leen werden eerste en tweede.
Op 5 oktober 2007 vond in een vol koninklijk theater Carre, de premiere van Ciske de Rat de musical plaats. Danny speelde Ciske de man en Dave Dekker speelde kleine Ciske. Ciske de Rat de musical speelde van 5 oktober 2007 t/m 29 november 2009 in de verschillende theaters van Nederland en Belgie. In dat zelfde jaar had de Munk een real-life soap onder de naam ‘Danny & Jenny de Munk’ Dit was een groot succes en werd wekelijks bekeken door meer dan 1 miljoen mensen. In 2008 bracht Danny de Munk weer een nieuw Nederlandstalig album uit met de titel ‘Hart en Ziel’ Zowel het album als de eerste single ‘Het Levende Bewijs’bleek een doorslaand succes te zijn. Het album ‘Hart en Ziel’ is bekroond met de Gouden Status voor het verkopen van meer dan 25.000 exemplaren. Van dit album komt ook de single samen met Dave Dekker ‘Laat ons niet Alleen’. Deze singel werd beloond met een top 3 notering in de single top 100.
Danny de Munk werd in 2008 bekroond voor zijn inzet voor nationale vereniging de Zonnebloem en kreeg de onderscheiding van ridder in de orde van Oranje Nassau. Danny is ambassadeur voor nationale vereniging De Zonnebloem. In april 2009 gaf De Munk twee uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall. In 2010 bracht Danny de Munk een nieuw levenslied album uit genaamd ‘Dit is mijn Leven’ Met de verkoop van meer dan 22.000 exemplaren werd ook dit album goud. Van dit album is ook de gelijknamige single ‘Dit is mijn Leven’ en de single ‘Kontje’ afkomstig.
In april 2010 kwamen Danny en Jenny met een nieuwe succesvolle docusoap ‘Danny & Jenny gaan verhuizen’ De titelsong en single ‘Dit is mijn Leven’. is afkomstig van zijn gelijknamige album. In 2010 gaf Danny de Munk wederom 2 uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall. In Oktober 2011 gaat All Stars 2 Old Stars in het Tuschinski theater te Amsterdam in premiere. Als vervolg op de eerste ‘All Stars’ film lijkt deze film wederom een groot succes te zijn. Binnen 10 dagen tijd werd de film in de Nederlandse bioscopen bezocht door meer dan 100.000 bezoekers. ‘All Stars 2 Old Stars’ werd daarom dan ook beloond met een ‘gouden’ film.
In 2011 zijn Danny de Munk en Henk Poort hun eigen theaterproducenten geworden en waren ze te zien in Jeugdherinneringen 1. Met als verassing in de laatste show voor Danny. Een emotioneel weerzien met Tante Truus. De vrouw die aan de wieg van zijn carriere stond. Op 5 april 2012 schitterde Danny de Munk samen met Berget Lewis, in de hoofdrollen van Jezus en Maria in het spectaculaire verhaal ‘The Passion’. Mede spelers waren Frans Bauer als Petrus, Charley Luske als Judas, Henk Poort als Pilatus, Philip Freriks als verteller, Antoinette Hertsenberg als verslaggever. ‘The Passion’ werd live gespeeld en gezongen op het Willemsplein en diversen andere locaties in Rotterdam. Met een groot orkest o.l.v. Cor Bakker trok dit grandioze spektakel meer dan 1.7 miljoen kijkers.
In het theater seizoen 2012-2013 is de nieuwe theatertour jeugdherinneringen 2 van start gegaan. Ook deze 2e reeks is een succes en een show vol erkenning met leuke en verassende elementen. Hou de agenda in de gaten voor de speeldagen.
2012 is het begin van het jubileumjaar voor Danny. Dit jaar zit Danny 30 jaar in het vak. Ter ere van dit jubileumjaar gaf Danny de Munk op 17 november 2012 een knallend en kleurrijk 80’s concert in een uitverkochte H.M.H. met diverse gastoptredens van artiesten die een belangrijke rol hebben gespeeld gedurende zijn carriere. De jubileumshow was een aaneenschakeling van bijzondere belevenissen en hoogtepunten uit zijn carriere, van Ciske de Rat (1982) tot Danny de Munk anno 2012. Danny sloot zijn concert af met zijn single ‘Na al die Tijd’ , waarbij het publiek kon genieten van een indrukwekkende film, waarbij diverse fragmenten van hoogtepunten uit zijn 30 jarige carriere de revue passerden.
Dertig jaar na het grote succes van ‘Verdomd Alleen’ verbaast Danny vriend en vijand door zijn medewerking aan het programma ‘Ali B op Volle Toeren’. Tijdens het programma vertolkt Danny op geheel eigen wijze, en recht uit het hart, een imponerende versie van het nummer ‘Tuig van de Richel’ . Binnen een aantal dagen staat ‘Tuig van de Richel’ op de felbegeerde nummer 1 positie. Nederland ontwaakt en het levenslied krijgt opnieuw een gezicht!
In maart 2013 komt het langverwachte jubileum album uit, getiteld ‘Mijn Levenslied’. Met dit album wil Danny de Munk terug naar zijn roots: het levenslied. De combinatie van de tekst en blues op dit album vormen een muzikale weerspiegeling van Danny’s leven en gevoel anno 2013. Dit is wie hij is en zo staat hij in het leven. Het jochie van de straat, een leven met een lach en een traan en vooral : recht uit het hart !